کد مطلب: 139221
ماجراي پوتين و بن سلمان در طرح معاوضه «يمن با سوريه»
طرح عربستان براي حمله غافلگيرانه به دمشق در نطفه سرکوب شد
تاریخ انتشار : 1394/08/06 12:10:33
نمایش : 2626
پس از پاسخ منفي «پوتين» به پيشنهاد «پسر شاه عربستان» مبني بر معاوضه «يمن با سوريه»، رژيم سعودي با کمک گروهک تروريستي «جيش الاسلام»، در واکنش به حملات هوايي روسيه در سوريه عمليات غافلگيرانه به دمشق را اجرا کرد.












 

به گزارش هفت چشمه به نقل فارس، روسيه با پشتيباني اطلاعاتي حزب‌الله (و ايران)، طرح عربستان براي حمله به دمشق از جنوب سوريه را که قرار بود پاسخي غافلگيرانه به حملات روسيه در شمال و شمال غرب سوريه باشد، ناکام گذاشت.

پياده نظام اين عمليات، گروهک «جيش الاسلام» به فرماندهي «مرد شماره يک عربستان در سوريه» يعني «زهران علوش» بود، اما زمانيکه جنگنده‌هاي روس غوطه (در ريف دمشق) را بمباران کردند، عمليات در نطفه خفه شد.

ماجرا از کجا آغاز شد؟

زمانيکه «محمد بن سلمان» پسر شاه عربستان (جانشين ولي‌عهد و وزير دفاع اين کشور) جمعه 19 ژوئن (29 خرداد) گذشته به مسکو رفت و با ولاديمير پوتين رئيس‌جمهور روسيه ديدار کرد، پوتين به او يک پيشنهاد داد.

طبق نوشته «الاخبار» لبنان، اين پيشنهاد اينطور بود: ما دوستان ايراني خود را متقاعد مي‌کنيم که در يمن کنار بيايند و نفوذ سنتي شما حفظ و گذرگاه آبي حياتي و همچنين گذرگاه‌هاي نفت خليج (فارس) از طريق دريايي سرخ به اروپا براي شما و دنيا امن بماند اما در مقابل، در سوريه به سراغ راه حل سياسي برويم.

پوتين در اين ديدار ديدگاه روسيه را مبني بر اين توضيح داد که تجاوز عربستان به يمن احتمالا به جنگي طولاني تبديل خواهد شد و توافق هسته‌اي تهران با کشورهاي غربي در حال تکميل شدن و اعتراف به نقش محوري ايران در منطقه است و گروه داعش نيز از کنترل حاميان خود خارج شده و مي‌رود تا خطري براي کل جهان بخصوص براي عربستان که نماد ديني [اهل سنت] و همچنين براي روسيه بشود که بسياري از جنگجويان داعش از کشورهاي آسياي ميانه هستند.

طبق اين ديدگاه روسيه بود که عربستان (دو ماه بعد) در ماه آگوست سرلشگر «علي مملوک» رئيس دفتر امنيت ملي سوريه را پذيرفت و بر خلاف اينکه احساس اوليه اين بود که اين ديدار مي‌تواند دريچه و فرصتي (براي حل بحران سوريه) باشد، شاهزاده بن سلمان براي اينکه اين پيشنهاد معامله روس‌ها را بپذيرد چند مشکل داشت که مهم‌ترينش کشمکش داخلي عربستان و دشواري متقاعد کردن متحدان آمريکايي و ترکيه و قطر بود. 

در چنين زماني، ائتلاف عربستان با حمايت آمريکا پيشروي‌هاي خوبي در يمن به دست آورده بود. انصارالله از شهر «عدن» (در جنوب يمن) و بيشتر مناطق جنوب عقب‌نشيني کرد و حتي «خالد بحاح» معاون رئيس‌جمهور مستعفي يمن در 17 آگوست «آزادي عدن» را اعلام کرد. بن سلمان چنين اوضاعي احساس کرد که کار بخوبي در حال پيشرفت است و مي‌تواند لقب «قهرمان پيروزي» را در مقابل رقيبش «محمد بن نايف» (ولي‌عهد و وزير کشور) به خود اختصاص بدهد، در نتيجه اينطور عمل کرد که مي‌تواند اين پيشنهاد پوتين را کنار بگذارد و از آن بگذرد.

درخواست بن سلمان براي ديدار دوباره با پوتين

الاخبار نوشت: اما اوضاع يمن بر وفق مراد بن سلمان «شاهزاده رؤياپرداز» پيش نرفت. نيروهاي اشغالگر ائتلاف عربستان اميد گذشتن از سد «تعز» (جنوب) و «مأرب» (شرق) را داشتند تا به «صنعاء» (پايتخت) برسند اما تلفات انساني و مادي عربستان همزمان با افزايش روزافزون هزينه جنگ بالا رفت و اوضاع بد اقتصادي در داخل عربستان ملموس شد. همه اين عوامل اصلا به سود جنگ بن سلمان در يمن و رقابتش با محمد بن نايف (ولي عهد) نبود.

[يک ماه بعد] فشار داخلي بر جانشين ولي‌عهد (بن سلمان) افزايش يافت و حملات هوايي روسيه در سوريه آغاز شد. تعهد روسيه به کمک به بشار اسد کاملا روشن بود. بن سلمان بار ديگر احساس کرد که نوشدارو در مسکو است پس دوباره خواستار ديدار با پوتين شد. اين بار ديگر پوتين در کاخ کرملين (در مسکو) از بن سلمان استقبال نکرد بلکه او را به تفريحگاه سوچي (در جنوب سوريه) برد و در حاشيه مسابقات «فرمول-1» با او ديدار کرد. مطلعان از اين ديدار مي‌گويند که «ديدار خيلي سرد و سنگين» بود.

الاخبار افزود: ميهمان سعودي پوتين پيشنهاد احياي «ديل» (معامله) را داد. راهکاري که آبروي عربستان در يمن را حفظ کند و در مقابل راه حل سياسي در سوريه آغاز شود. منابع مي‌گويند که پوتين به شيوه خودش به بن‌سلمان پاسخ داد و گفت:‌پيشنهادي را که مي‌توانست ما را به حل‌وفصل برساند، (به شما) داده بودم. اما شما به توافقي که من به آن پايبند بودم، ملتزم نمانديد. الان ديگر نيروهاي روسيه در سوريه هستند و کار از کار گذشته است.

ديدار دوم شکست خورد و بن‌سلمان پوتين را تهديد کرد

الاخبار افزود: ديدار با شکست به پايان رسيد. اين چيزي است که اخبار درز کرده از عربستان نشان مي‌دهد و مي‌گويند که ديدار «توفان» بود. مي‌گويند بن سلمان به پوتين گفته است که «عواقف وخيمي» براي دخالت در سوريه خواهد بود و اين دخالت «سبب جذب افراطگرايان از همه جاي دنيا» به سوريه مي‌شود. اين مسئله در ادبيات عربستان هم که مدام تکرار مي‌کند، «اسد در آينده سوريه جايي ندارد» و همه راه‌حل‌هاي سياسي را رد مي‌کند، قابل مشاهده است.

اين تهديد عربستان همراه شد با جنگ رسانه‌اي عليه روسيه که دخالتش در سوريه را «جنگ صليبي جديد» ناميدند و اين شعاري است که براي فراخواندن جنگجويان جديد بخصوص از «چچن» براي اعزام به «سهل الغاب» (محل عمليات بزرگ کنوني سوريه و ارتش سوريه) و استان لاذقيه، سر داده شد؛ همچنين عربستان درهاي انبارهاي موشک‌هاي آمريکايي ضدزره «تاو» را براي همه گروه‌هاي مسلح در سوريه باز کرد. عربستان با اين کار همه معيارها و استاندارهاي آمريکا براي عربستان و ترکيه در خصوص اطمينان از رسيدن اين سلاح به طرف‌هاي مشخص (در سوريه) را زير پا گذاشت.

 

الاخبار نوشت، «در چنين زماني، ارتش سوريه و متحدانش در حال تجميع نيروي زميني براي همراهي با عمليات هوايي روسيه بخصوص در ريف شمالي استان حلب و در «سهل الغاب» [منطقه اصلي عمليات بزرگ] در ريف ادلب بودند. «لشگر چهارم» تشکيل شد و مأموريت اصلي‌ آن کار در شمال بود». حزب‌الله نيروهايش را با صدها رزمنده جديد ديگر تقويت کرد و ايران نيز همينطور... .

طرح عربستان، با پشتيباني اطلاعاتي حزب‌الله و جنگنده‌هاي روسيه در نطقه خفه شد

الاخبار افزود: چشم‌ها همه به مرکز و شمال سوريه بود. دو هفته پيش (فاش شد که) عربستان و اردن (از طريق اتاق عمليات موک) طرحي براي حمله صاعقه‌وار از جنوب و از طريق استان درعا و قنيطره براي ساقط کردن دمشق آمده کرده‌اند که همزمان با آن «جيش الاسلام» به فرماندهي مرد اول عربستان در سوريه يعني زهران علوش  که غوطه شرقي دمشق مقر اصلي آن است، وارد کارزار عليه دمشق مي‌شود.

روس‌ها اطلاعاتشان را با اطلاعات ميداني حزب‌الله تطبيق دادند و تحرکات غيرعادي در مناطق حومه دمشق مانند «جوبر» و «ضاحية الاسد» رصد کردند. ناگهان جنگنده‌هاي روس مسير معمولشان در شمال  را به جنوب تغيير دادند و مجموعه نقاطي در جوبر و غوطقه شرقي دمشق را بخصوص در دو شهرک «مرج السلطان» و «دير العصافير» و روستاهاي ديگر که خطوط امدادي «جيش الاسلام» به شمار مي‌رفت، در هم کوبيدند.

الاخبار در پايان نوشت: اين حملات به نابودي مراکز فرماندهي و خنثي کردن عامل غافلگيري و شکست طرح حمله انجاميد، قبل از آنکه حمله شروع شود.

استان دمشق و ريف دمشق و موقعيت جوبر در شرق دمشق

 

انتهاي پيام/ص

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg